lilla vän

Du är två år lite drygt. Jag har precis börjat jobba efter att ha varit hemma med dig i två år. Du har börjat på dagis. Måndag till onsdag är du med Ylva och en liten grupp andra barn på en waldorf-förskola. På torsdagar och fredagar är du med din pappa.
Igår vädrade vi sovrummet lagom till Hammarby kyrkas klockor söndagsringde. Du blev MYCKET fascinerad och ville sedan kolla på kyrkor som ringde på youtube. Du lärde dig korsa fingrarna och göra som ett kors, “kors kyrka!!!”.
På kvällen blev du arg för att kyrkan var släckt. På natten vaknade du och kunde inte somna om. Din pappa fick gå upp med dig. Du var fortsatt arg för att kyrkan var släckt men rådde bot på din kyrkvurm genom att leka kyrka: stå på pappas axlar och säga ding dong, ding dong. Mellan 02 och 04 roade ni er med det.
Annars brukar du sällan krångla om natten. Du sover så gott på/bredvid mig.
Du har börjat äta så bra också. Blodpudding, stekt ägg, kokt ägg, broccoli, ärtor, fiskpinnar, oliver, kex med smör och ost, salami, brieost, ölkorv, tomat, bärsmoothie, bananpannkakor, bönor och falukorv.
På dagis äter ni vegetariskt, det är inte så poppis hos dig men du äter oliver så det står härliga till.
Men du är fortfarande så rund och go så vi oroar oss inte.
Igår var första gången du kom springandes fram till mig, la armarna kring min hals och sa “älskar mamma”. Med perfekt rullande R.

20140224-171615.jpg

3 kommentarer på “lilla vän”

 1. Pernilla skrev:

  så fint! kärleken i detta inlägg! <3

 2. emelie skrev:

  De som jobbar på förskola idag har ofta studerat lika lång tid som någon som arbetar i en högskoleklass, i ett gymnasium eller kanske till och med längre än någon som föreläser på universitet. De kommer ut till en marknad där det visserligen finns många jobb, men lönerna är låga, respekten för yrket sisådär och när kommunen ska spara är förskolepersonalen bland de första som ransoneras bort. Dagis och förskola har dessutom en stor skillnad mellan sig.

  Sedan 1998 finns det en läroplan för förskolan, denna för att främja den pedagogiska delen, och samma år bestämdes det också att man skulle sluta kalla verksamheten för daghem (dagis) eftersom det var ålderdomligt och missvisande.

 3. sara skrev:

  Puss!

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.