omega 3

Har tänkt köpa omega 3 till Lotta för det har ju en hört är bra. Men trillade då över denna artikel. Det verkar som att det inte bara är onödigt att ge ungar omega 3, det verkar till och med vara farligt! Hjälp?

– Till vår stora förvåning fick vi väldigt tydliga resultat. Ju högre nivåer av omättat fett barnen hade, desto större sannolikhet att de tillhörde de allergiska grupperna. Det gällde både omega-3- och omega-6-fettsyror, men var mest tydligt för omega-3-fettsyror – som alla anser är så nyttiga, säger Agnes Wold, en av forskarna bakom den nya studien, vid Göteborgs universitet.

För medelålders personer med risk för åderförkalkning är det dock bra med tillskott av omega 3. För småbarn ger det enligt denna studie ordentligt ökad risk för allergier då det gör att immunförsvaret inte aktiveras som det ska.

Tidigare har jag läst att omega-3 kan ge positiv effekt på sömn hos barn. Det finns en LÅÅÅNG tråd om det på Familjeliv, och det verkar inte bara hjälpa barn med diagnoser inom autism-spektrat, utan även ge normalstörda barn ”att sova bättre, bli gladare, bättre koncentration, bättre aptit, jämnare humör, utläkta eksem, försvunnen hyperaktivitet och mycket annat”.

To be continued.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.