skål!

Det började med att jag ville sluta röka. Och så länge jag drack öl eller vin (eller drinkar för den delen, men det var sällan) så gick inte det. Så jag tog en vit vecka, månad, två månader. Började träna för att ha nåt att göra. Började uppskatta att vara PIGG på helgen istället för bakis. Saknade inte berusningen eller smaken av alkohol alls. Började springa flera mil i veckan. Och sen gick månaderna och åren och vips så har jag nu alltså varit nykter i sex hela år.
Förutom den gången min chef på VeckoRevyn, Linda Öhrn Lernström, hetsade mig på julbordet 2010. Den gången blev jag nog lite salongs. Grupptryck ni vet. En vill ju bli tajt med sina kollegor och vad är bättre än en fylla? (OBS seriös)

Tyvärr springer jag typ aldrig längre sen jag blev på smällen (och sprang sönder mitt knä). Så nu varken röker, dricker eller springer jag. What’s my drug? Lotta antar jag.

Det är spännande att inte dricka, folk tror tex alltid att en är gravid. Efter att jag tackat nej till en öl på en fest med Framtiden i hans hemstad Härnösand 2009 började folk på riktigt ringa och gratta honom till kommande barnet. Ordet spreds på stan – Makkas tjej drack inte på fest och var således gravid!

Men jag är inte den som är den, vips så börjar jag kanske dricka igen. *untzuntz*

Nä, men jag tycker det dricks så sjukt mycket. Jag var typ ute fyra dar i veckan runt 2006-2007, när jag var runt 25 alltså. Så less på fylla blev jag. Dessutom var mitt ex alkoholist. Kan eventuellt ha bidragit till min alkoholovilja ja.

Finns det fler där ute som typ aldrig dricker?

20131026-013736.jpg

3 kommentarer på “skål!”

 1. Förortsmamman skrev:

  Hej
  Jag känner så igen mig. Jag slutade inte dricka helt men drog ner rejält på festandet och drickandet för 8 år sedan. Flera vänner eller vad en ska kalla det föll bort. Så träffade jag min blivande man, flyttade ihop och fick två barn på kort tid. Nu har jag sakta börjat dricka lite på middagar och så igen. Men inte alls som förr. Två tre glas räcker bra. Vem orkar med fylla och bakishet? Det är så mycket skönare att blåsa ur skallen med en springrunda idag och jag förbannar mig själv för all tid jag slösat bort på alkoholrelaterade saker förr.

 2. Linda skrev:

  Neeeej. Nu känner jag mig som ett svin.

 3. Anastelle skrev:

  Det gulligaste svinet jag vet i såna fall! <3

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.