Lita på vitt

Min toalett rinner. Det rinner alltså en svag ström från underkanten och ner i toaletten hela tiden. Den har runnit sen den blev installerad, ungefär ett år. Det susar alltid lite svagt från badrummet. En gång hade jag snickarn på besök. Han tystnade mitt i en mening och stirrade frånvarande framför sig. “Din toalett rinner.” konstaterade han, sen fortsatte han berätta om något bygge eller kanske om en skiva eller om uppdrucken öl. Jag har aldrig åtgärdat toaletten, aldrig orkat engagera mig mer. Tänkt på hur jobbigt det skulle va att ringa Gustavsberg, under telefontid, telefonkö, berätta, leta fram kvitton, be dom komma och laga, boka tid, vara hemma. Men nu har jag ju fästman och sambo, och då tar man tag i såna saker tillsammans, man ordnar boet, sticker in alla kvistar på rätt ställe. Så vi surfade in på Gustavsberg.se, tillsammans i sängen sent igår kväll. Vitvaror, jag tänker old school, jag tänker efterblivet. Men Gustavsberg hade tänkt längre än så, Gustavsberg imponerade stort, Gustavsberg hade tänkt ett steg längre. På deras hemsida finns instruktionsvideos om hur man lokaliserar och åtgärdar de vanligast förekommande och enklaste felen. Fina, pedagogiska filmer, givetvis om vilket membran som behöver tvättas eller bytas ut om toaletten rinner. Vi blev så glada jag och Framtiden. Så istället för vårt vanliga avsnitt Six Feet Under tittade vi på ett tiotal videos om toaletter och blandare. Det är ändå 2008 och Gustavsberg har fattat det och det gjorde vår dag.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.