Det roligaste med att leta lägenhet…

…är knappast lägenheterna i sig utan alla fantastiska beskrivningar av dem. Mäklarna (om det nu är de själva som skriver dessa?) slår på större och större, k:n byts ut mot c:n, den lyxiga spisen beskrivs i minsta detalj! Och himlen, solen och spotsen i köket strålar samman till en kavalkad av njutningsfullt leverne. Bjud in dina vänner till en vårmiddag i det fulländade vardagsrummet med smakfullt vitlaserat plankgolv i tyst söderläge!

“Rumsbeskrivning

Högst upp i välskött hus med drömläge invid Mariatorget, finner du detta högkvalitativa boende med fungerande öppen spis, spröjsade fönster, planerat balkongbygge mot gård (bygglov ej klart), smakfullt nyrenoverad interiör med charm och vacker takåsvy.

Ni tar en promenad på Monteliusstigen längs klippkanten ett par hundra meter längs Mariaberget med den magnifica utsikten mot Riddarfjärden som bakgrund.
Ni tar er ned via de romantiska kullerstensgatorna på Mariaberget och passerar Mariatorget och Hornsgatan med dess massiva utbud av shopping, restauranter, kaféer och kulturutbud.

Därefter tar ni hissen upp till högsta våningen, tänder eld i den vackra inre hallens öppna spis där ni sedan dricker kaffe framför den sprakande elden. Det här är ett optimalt boende för alla tillfällen; vid middagsbjudningar får många gäster plats runt ett matbord i det ljusa vardagsrummet med bevarad charm. Och om nätterna sover ni med ostört gårdsläge i ett iögonfallande stort sovrum med himlen som närmaste granne. Här kan ni även ha ett skrivbord och få plats med massvis av kläder i ett flertal garderober i vitt, högblankt. Om morgonen får ni en skön start i det fräscht helkaklade duschrummet med golvvärme och spotlights, för att sedan laga till frukosten i det stilrena köket med lugnt gårdsläge, matplats för tre och anslutning till bevarad serveringsgång. Det senaste året har en omfattande renovering ägt rum då kök och bad smakfullt totalrenoverades. Då slipades och ytskiktsbehandlades även golven – furugolven mörkbetsades och fiskbensparkettgolven vitoljades för ögats fröjd.”

6 kommentarer på “Det roligaste med att leta lägenhet…”

 1. sanna skrev:

  omg

 2. emma skrev:

  ne precis, de e nog inte så många mäklare som skriver dem längre. de har “folk”. skönt för mig.

 3. anastelle skrev:

  ja, men inte bra? det här är bara för mycket. man vill ju slå mäklarna.
  lova mig att du skriver “normala” och realistiska beskrivningar.
  jag vill inte bo i en löjligt löddrig lägenhet.

 4. Miss Lyckad skrev:

  Idag vaknade jag upp och kände att jag ville HJÄLPA Dig! Dela med mig av Mina HEMLIGHETER;

  Här får du min Pain to Power Chart;

  http://miss-lyckad.blogspot.com/

  / Miss Lyckad – The Girl Who Changed The World –

 5. Emma skrev:

  allvarligt, fy fan vilken pinsam annons.. “planerat balkongbygge (bygglov ej klart)” haha, glöm den balkongen..

  den där jäkla miss lyckad börjar störa mig som fan också. hjälp dig själv med dina hemligheter!!!

  PS. vill inte vara Miss Unnsam (haha sämsta ordvitsreferensen) men framtiden verkar suga musten ur din skrivglädje. i need a fix!!! skriv mer mer mer. det finns andra som INTE har ett liv härute

 6. lama skrev:

  Gick du på visningen?

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.