bloggkalender 11

Berätta om vem du var för ett år sedan:

För ett år sen hade jag bott i New York i lite drygt en månad. Jag kände cirka noll personer och jag och Lotta hade inte jättesköj på dagarna. Jag hade ju varit hemma med henne i ett år redan och var skitless på det. Hade sett fram emot att börja jobba förra hösten men så dök erbjudandet om New York upp och det gåååår ju inte att tacka nej till ett år i New York. Jag har ju liksom alla andra svennebananer sagt att “ååååhh” *fånig drömmande jagärsåspeciell röst* “nån gång ska jag fan bo i nuuuu jåååk”. Så här var vi nu.

Jag upptäckte ändå att jag är bra mycket mer av ett social genius än jag trodde. Jag pratade med cirkus ALLA, gick till alla barnställen och lekparker och letade upp ett gäng andra svenska morsor på internetz (är ju faktiskt kung på research, en är ju grävande journalist). Dessutom signade jag upp mig för den årliga Lucia-konserten på svenska kyrkan i NYC och träffade en del löst folk därigenom också. Eller, kyrkokörsfolk är nog mer prydliga än lösa men trevliga var de.

Hur som, jag lärde – såklart – känna en massa trevliga kvinnor (alla män jobbade) och gulliga ungar och vårt år i USA blev fantastiskt. Jag har blivit kung på kallprat, fått smaka på den amerikanska frihetskänslan och framförallt kunde vi ge Lotta ett extra år innan förskola och allvar. Så värt!

Jag älskar New York. Men är klar med stan, skulle inte vilja bo där mer. Men ser fram emot att åka dit på semester i framtiden, kanske själv, och återuppleva mina favoriter.

Nu kanske jag svamlade iväg och inte svarade på frågan direkt. Men… För att återgå till det: för ett år sen var jag lite som en nyföding. I ett nytt land som jag inte kände, lite ensam och hade inte kvar min arbetsidentitet. Jag var naken och vidöppen och det var bra för jag upplevde så mycket och jag tror att året förändrat mig till det bättre! Jag är mer tillfreds med mig och mitt liv, jag fick distans till lilla Stockholms-bubblan (så nyttigt) och jag känner mig så nöjd med att min framtid finns i Sverige. Är mätt på resa och ser fram emot att bygga vidare på livet här hemma.

20131212-014722.jpg

20131212-014940.jpg

20131212-015223.jpg

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.