dagisväljarångest

Vi är mitt uppe i dagisväljartider, i januari är det tänkt att Lotta ska börja så smått, någon timme om dagen till att börja med och när det känns bra så ska det utökas till deltid under resterande vår och sommar och till nästa höst blir det kanske heltid om både jag och Markus jobbar då.
Men ÅNGEST att välja!!! Jag är ju ett sånt kontrollfreak och här är min kravlista:

1 Giftfri miljö, det vill säga sanerat från skadliga plaster och inredning.

2 Ekologisk, giftfri mat. Icke besprutat grönt och ej konserver. Och gärna vegetariskt! Och gärna glutenfritt…

3 Sockerfritt. Vill inte att det ska serveras glass, kakor och bullar. Alls.

4 Medveten genuspedagogik. Det måste inte vara ett genusdagis men de som jobbar där måste vara medvetna/pålästa om genus.

5 De som inte är utbildade pedagoger bör i alla fall vara barnskötare. Vill inte att helt outbildad personal tar hand om mitt barn.

6 Små grupper.

Sen får det såklart vara väldigt personaltätt, det får gärna jobba män på förskolan och så får det gärna ligga nära vårt hem.

Vi har blivit erbjudna plats på ett Waldorf-dagis som verkar toppen. Små grupper, mycket personal, vegetarisk-ekologisk mat, få leksaker (av naturmaterial) samt en härlig “flummighet”. Det ligger dock cirka 5-10 min bort med cykel.
Vi har även blivit erbjudna plats på ett helt vanligt dagis som ligger 100 meter från oss som har väldigt bra rykte.

Hur ska en välja? Hur tänker ni?

20131116-224728.jpg

9 kommentarer på “dagisväljarångest”

 1. S skrev:

  Välj Waldorf! De har fantastisk pedagogik och för många är ju fem minuter med cykel extremt nära! Som barn gick jag på flera förskolor och skolor tills jag kom till en waldorfskola, valde i nionde klass att pendla två timmar om dagen för att kunna gå kvar, så härligt är det där. Och det har lärt mig allt jag kan om miljöfrågor och empati!

 2. Anastelle skrev:

  Låter bra! Fast jag har också hört att waldorfianer är så ego?!

 3. Lia skrev:

  hallo 5-10 min bort med cykel är ju ingenting! klart ni ska köra waldorf!

 4. Anastelle skrev:

  Vi ska dit på fredag och kolla!

 5. Motvilliga Mamman skrev:

  Vi hade två krav. 1 – Det ska ligga nära. 2 – Det ska hålla ungarna vid liv. Vi hittade ett som uppfyllde båda kraven. *nöjd*

 6. Anastelle skrev:

  Haha ja jag borde nog revidera mina krav till de två punkterna. Men är tyvärr kontrollfreak.

 7. Anjali skrev:

  waldorf tror jag på. om det känns bra i mage och hjärta när ni är där

 8. Lia skrev:

  Sofie och Elin har gått waldorf och de tycker det är superbra. Kolla med dom på FB!

 9. Mee skrev:

  Har du mot all förmodan lyckats hitta en förskola som uppfyller så många av dina krav så är 5-10 minuter nada. Jag är imponerad att du hittade det så pass nära som det! Det är en rätt rejäl kravlista 🙂

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.