slut på ursäkter

Lotta ammar massor fortfarande, både dag och natt. Och så sover hon i vår säng. Det är ju liksom inte den rådande normen, de ska ju helst sova själva i eget rum från jättetidigt och så ska de inte vakna och äta och greja på natten. Och trots att jag valt att amma henne länge (eller, jag tycker inte att det är särskilt länge, än så länge…) och ”låta” henne sova i vår säng så märker jag att jag liksom ursäktar mig lite när jag pratar om det. Typ ”Ja, Lotta sover ju liksom med oss fortfarande såatt…” och ”Ja, Lotta ammar faktiskt en hel del fortfarande” osv osv. Trots att jag VILL ha det så då jag är övertygad om att mitt barn mår bra av det. Andras barn kanske mår bättre av annat, det vet jag inget om. Men min magkänsla är min, jag tänker fortsätta göra det som känns bra. Och våga slappna av och känna att jag är en grym morsa till min unge. Och vara stolt över det. Och sluta inleda alla meningar med och.

4 kommentarer på “slut på ursäkter”

 1. Karin skrev:

  Fint! Jag kommer också på mig själv med att ursäkta vårt sätt. Som om det bara blivit så här för att vi inte orkat lära Alex sova själv eller orkat ta striden att sluta amma. Men det är ju inte så det är, vi har ju valt det här!

 2. Anastelle skrev:

  Ja, som att vi bara är lata och inte har disciplin. Det är ju snarare tvärt om 😉 Nu slutar vi med det och så börjar vi skryta om hur mycket våra barn ammar fortfarande och hur mysigt det är att sova tillsammans!

 3. Karin skrev:

  Tror du gor helt ratt! Min morsa som ar psykolog inom barn och modravard anser att den radande ‘harda’ skolan ar helt uppat vaggarna; spadbarn/smabarn behover va nara sina paron och ska inte ‘disciplineras’ genom att sova i eget rum..

 4. Anastelle skrev:

  Ja, all expertis säger ju att närhet närhet närhet is the shit och ger trygga barn! Den hårda skolan känns väldigt svensk, ensam är stark, och kanske är det därför vi svenskar har såna problem med våra relationer i vuxen ålder – flest singlar i hela världen osv. Kanske finns ett samband.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.