älskar min.. eh, Lottas, tygblöjor

Nu älskar ju jag att tvätta, men även om man inte gillar att tvätta, så väger fördelarna med tygblöjor lätt över nackdelarna. Jag ville testa redan när Lotta föddes men folk typ skrattade åt mig så la ner. Men här i USA har jag hittat mig själv och nu kör vi tygblöja på heltid.

Så många fördelar:
Miljövänligt (slipper slänga tio fulla soppåsar i veckan).
Bebissnällt. Inga kemikalier och mindre röd rumpa. Råkade läsa in mig på vad blöjor innehåller och det var inte så kul.
Billigare. Tror jag kommer tjäna in på ett halvår max.
Finns alltid hemma. Inget släpa hem osv.
Mindre läckage. Med engångsblöjorna hade vi ofta problem med läckor, speciellt om nätterna, men det har inte hänt en enda gång sen vi gick över till vikblöja med inlägg toppat med yllebyxa. Bullet proof. Lotta ser ut som en teletubbie men det gör ju inget så länge hon (och vi) slipper bada i kiss varje natt.

Den enda nackdelen är väl egentligen att man måste tvätta och hänga blöjorna sisådär var tredje dag. Jättejobbigt! Not. In i maskinen på extralångt 60-gradersprogram och sen hängning. Thats it.

Dagtid kör vi pocketblöjor vilket är jätteenkla blöjbyxor som man stuffar med inlägg efter behov och bara knäpper på som små byxor. För att slippa gegga med bajs använder vi flush liners vilket är ett tunt ris- eller bambupapper som man lägger innerst mot barnet där bajset helt enkelt fastnar och som man bara slänger i toan och spolar ner.

Vi har köpt våra pocketblöjor på alvababy.com. Skitbilliga, jättebra och gratis frakt.

Om du efter detta inlägg är minsta lilla sugen, köp en eller två blöjor och testa. Kostar från 35 spänn styck.

20130105-223954.jpg

6 kommentarer på “älskar min.. eh, Lottas, tygblöjor”

 1. Stina skrev:

  Hejsan! Googlade på alvababyblöjor och hamnade här! Har funderat på såna på grund av att de är så billiga, men har hört att de inte får tvättas så varmt? Stämmer det eller kan man skita i det och tvätta dem i 60 som du säger? Tänker att det väl aldrig blir rent annars..? Låter bra att ni verkar vara nöjda med dem annars! Jag är så himla sugen på att rädda världen med tygblöjor! (:

 2. Anastelle skrev:

  Det är bara å tvätta på Stina! Jag kör dem i 60 alltid och det har funkat toppen.

 3. Kim skrev:

  Hej!
  Är också sugen på att beställa från alvababy, men funderar på om det blir extra avgifter i form av tull och moms. Hur mycket extra avgifter tillkommer?

 4. Anastelle skrev:

  Jag betalade ingen tull när jag beställde till USA. Har för mig att de skriver “gift” på paketen… 😉

 5. Nikki skrev:

  Hej! Jag kom också hit pga att jag googlat tygblöjor! Dessa var riktigt fina!! Undrar hur många du tror man behöver? De säljs ju både i 10-pack, 20-pack… Hur många blöjor använder man under ett dygn till exempel? Så svårt att veta med ens första bebis!

 6. Anastelle skrev:

  Hej! Du använder lika många eller några fler än vanliga blöjor. Du bör tvätta varannan dag ungefär så du bör ha tre hela dagsombyten minst. Ungefär 30 stycken kanske? Glöm inte att köpa extra inlägg, och gärna i bambu. Men eftersom frakten är fri tycker jag att du köper 10 blöjor och testar om du gillar dem först. Och då blandar med engångsblöjor eller andra tygblöjor.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.