tillbaka i stan

Jag tycker inte om Stockholm längre. Tycker inte att det är coolt att bo i stan längre. Det har kliat länge i kroppen, och sommaren på Muskö fick mig att hitta hem eller hur man nu säger. Vill bo på landet. Mitt ute i skogen. Vill ha djur och trädgård och snickarbrallor och stövlar varje dag. Vill krydda middagen med min mynta, vill ge resterna till hönsen och se dem klucka av lycka. Sommarens höns var hundra gånger roligare än tv. Vill titta på molnen och förutspå regn, vill lägga gräsklipp på komposten. Förvara kylvaror i jordkällaren. Vill driva lantbruk kanske. Ha fler hundar. Och hästar. Den stora ska heta Tommy.

Det enda som talar för stan är att varje gång jag kommer ut på landsbygden blir så chockad och ledsen av stereotypa könsroller. Framtiden får snacka husbygge och bil, jag får endast prata matlagning. Flickebarnen är rosaklädda och pojkarna gillar fotboll. Trodde inte nån köpte rosa eller blå kläder till sina barn? Trodde Barbie va helt bortglömd? Trodde tjejer fick leka med bilar?

Var på fest i går och det var plågsamt. Hade läppstift och höga klackar, det gjorde ont och jag hade inget att säga. Folk blev fulla och dansade och jag ville gå hem för att inte förstöra stämningen. Låste in mig på toaletten och satt där länge länge för att slippa va the partypooper.

Jag har blivit en sån tönt och det gör mig rätt så lycklig.

4 kommentarer på “tillbaka i stan”

 1. kristina skrev:

  men du! landsbygden är stor, jättestor, typ hela sverige förutom tre städer. och det finns många många platser utan stereotypa könsroller. det finns många många platser där nya människor och influenser och olika sätt att leva på är the shit för att det ger livskraft åt utdöende bygder. och så finns det såklart många många platser där folk är trångsynta och intoleranta.
  men så är det ju i stan med, bara att det är lite mer geografiskt utspritt på landsbygden.

  om du inte redan läser underbaraclara så är det ett tips. eller förresten kanske inte, ibland gör den min hemlängtan till landet outhärdlig, men men…
  http://www.folkbladet.nu/?cat=89

 2. Einbusk skrev:

  men du!
  vart har du varit?
  kan du åtminstone inte försöka blogga liite iaf?
  om inte annat om det där landet.
  /vi i stan

 3. G skrev:

  Flytta till typ Järnatrakten! Där är alla antroposofer o hippies o barnen är klädda i grönt o orange o håller på med frigörande dans. Ekologiskt o lokalproducerat. Dessutom är det bara en tågtimme från Stockholm. <3

 4. Markus G skrev:

  Jag tycker ni ska kolla Munsö/Adelsö. Det är det lantligaste man kan tänka sig blott 4 mil från Odenplan. Jag har hästar som betar nedanför min tomt, färska ägg 300 meter från kåken i den ena bondgården och helt brusfri omgivning med frisk luft. Och en hemlig badsjö som knappt en käft känner till, på cykelavstånd. Kom ut och hälsa på vettja!

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.