lins-specialister, se hit

Det slog mig nyss att man kanske kan använda daglinser i fler än en dag, man måste kanske inte göra som det står på paketet. På flashback diskuteras det och tipsas flitigt, Aftonbladet skriver att jag är lurad och att det inte är nån skillnad på dag- och månadslinser.

Vad säger ni? Kan man använda daglinser som månadslinser? Eller några dagar? Eller bara en dag som ”det ska va”?

10 kommentarer på “lins-specialister, se hit”

 1. sara skrev:

  jepp, jag använder mina som månadslinser, om inte längre. fungerar asbra! inga skavsår i ögonen, inga uttorkade hornhinnor. och billigt sen!

 2. Anastelle skrev:

  Ärre sant??!! Det här är såna big news för mig. Vet alla om det här???

 3. Föredetta anställd på enormt linser-på-nätet-ställe skrev:

  det där vill linssäljarna hålla lite hemligt, eftersom de skulle sälja mindre om alla visste om det. Man kan använda linserna tills man tycker att dom börjar kännas obekväma, blir torra eller skaver. Jag använder mina månadslinser i två månader istället för en.

 4. Sonia skrev:

  När jag inte är mammaledig är jag kontaktlins ansvarig.

  Om man inte byter trosor varje dag så är det ju ganska ohygieniskt, lite så är det med linser. Det blir ju lätt geggigt om man har samma underbyxa en vecka och om man är ett fan av engångs trosor så slits ju deras kvalitet något av att användas dagligen istället för engångs bruk. Om man inte tvättar trosorna utan bara kör på så bildas det ju en massa snusk där nere samma sak med linser om man inte tvättar och sköter dem blir man röd och irriterad.

  Oftast har man ju endagarslinser för att man inte har behovet av att ha dem varje dag utan kanske när man tränar och går på fest. Endagarslinser är något tunnare än månadslinserna så de brukar inte tåla rengöring på samma sätt som månadslinserna.

 5. Christine skrev:

  Jag har använt daglinser som veckolinser i flera år och det fungerar hur bra som helst! Jag tvättar de givetvis och det är sällan de går sönder! Brukar kännas bra i ca 1-2 veckor innan jag slänger de. Billigt och bra!

  För ett par år sedan hörde jag om ngn kund som upptäckt detta och skulle stämma linsföretaget för det här “luret” med dyra månadslinser. Det var då jag började och upptäckte hur mkt pengar jag sparade på det…

  Prova vettja!

 6. Annaluna skrev:

  Lite märklig jämförelse ovan; som om du hade tänkt återanvända linserna utan att göra rent dem..?

  Min erfarenhet är dock att endagslinser är tunnare (och sämre), men lätt att man kan använda dem tills man känner att de är slut liksom.

 7. Sonia skrev:

  Vad jag menar är att endagarslinserna är ju avsedda för engångsbruk och därför blir det ju inte lika effektivt rena även om man tvättar dem. Tvätta dem bör man ju även om det finns de som struntar i det!

 8. pelle skrev:

  Jättevarning för det där. Jag fuskade skitamycket förut och fick sota för det med röda ögonvitor och eroderade hornhinnor. Inte värt pengarna att fuska.

 9. Karin skrev:

  Jag har ocksa hallt pa och fuskat genom aren och rekommenderar det inte!
  Har typ samma problem som Pelle ovan. Klart ovart pengarna man sparar..

 10. anita skrev:

  Hej alla!
  Jag är kontaktlinsoptiker och har arbetat med kontaktlinser i mer ä 30 år. Kontaktlinser har utvecklts enormt under de här åren. Endagslinserna kom först 1995.
  FÖRDELEN med endagslinser är att man sätter in en steril = helt ren kontaktlins i ögat varje dag. Det innebär att man påverkar ögonens hälsa minimalt eftersom man undviker konserveringsmedel som finns i linsvätskor och beläggningar. Det är det mest hälsosamma linsbärande man kan ha.
  Det är verkligen synd och onödigt att inte unna sig det. Dessutom utsätter man sig för högre risk att få infektioner och irritationer i ögonen om man använder endagslinser i flera veckor.
  Om du inte vill byta linser varje dag är det säkrare att använda månadslinser. Månadslinser är testade med olika skötselvätskor så leverantörerna vet hur mycket beläggningar det bildas inom den rekommenderade månaden, det vill säga man försöker minimera riskenrna för komplikationer.
  Endagslinser är inte testade med linsvätskor, är ofta tillverkade av andra linsmaterial och med andra tillverksningsmetoder. Dina ögon är viktiga! Riskera inte din ögonhälsa. Pelle vet vad han pratar om.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.