tog en liten paus

Har legat på den här klippan hela helgen:

Läst en massa böcker. Bland annat Marianne Fredriksson, haha. Fy vad dåligt hon skriver. Ska hon va en av våra största? Jag är chockad. Det är slitna gamla liknelser, övergång mellan då- och nutid saknar helt finess och dialogen är helt osannolik liksom kärleken hon försöker beskriva.

Förresten, jag är inte ledsen eller sårad av den här Sandra. Bara arg, för att såna som hon finns. Men tack för alla era fina kommentarer. Jag behövde dem inte men de gladde mig.

Nu till något fint som jag läst:

Det mesta dog med dem som försvann, allt som återberättades förvanskningar, sanningen förmodligen föråldrad så snart nuet förvandlats till då. Varje människa var en med möda byggd värld, omöjlig att med sina detaljer förmedla till någon annan, och förlorad i det ögonblick som hjärnan inte längre fick sin försörjning av syre och socker. Ett gigantiskt naturens slöseri som inga förklaringar rådde på.

Mandelkärnan av Inger Alfvén.

Inte så konstigt att man blir ledsen ibland.

Bra bok.

12 kommentarer på “tog en liten paus”

 1. sanna skrev:

  Jag älskar Inger Alfvéns böcker. Tydligen är det pinsamt.

 2. Anastelle skrev:

  Va?? Varför?

 3. Eller skrev:

  Själv avfärdar du en författares verk i nedlåtande, svepande och ounderbyggda ordalag???

 4. Anastelle skrev:

  Ja, men asså, det är SÅ dåligt. På riktigt så att jag inte kan förstå hur någon tycker det är bra. Det är slitna gamla liknelser, övergång mellan då- och nutid saknar helt finess och dialogen är helt osannolik liksom kärleken hon försöker beskriva. Jag blir så chockad.

 5. Eller skrev:

  Förutom att jag undrar hur du kan va så neggig när du klagar på andra som är det undrar jag vilka böcker du har läst av M F.

 6. Anastelle skrev:

  Skilda verkligheter. Jag klagar inte på folk som är neggiga, jag klagar på folk som mobbas, helt oprovocerat. Att säga att en bok är kass får man göra. Det är knappast att mobbas och bete sig vidrigt. Bara lite drygt eventuellt.

 7. Emma skrev:

  Skilda verkligheter är verkligen dålig. Jag håller med dig. Jag älskar hennes andra böcker men jag blev verkligen besviken på den här. Om du vill ge henne en chans till så läs Den som vandrar om natten eller Simon och ekarna, om du inte redan läst dem.

 8. Anastelle skrev:

  Då ska jag läsa nån av dom. Ger inte upp om Marianne.

 9. Eller skrev:

  Bra att du ger Marianne Fredriksson den chansen. Tyvärr håller jag med om att hennes senare böcker sjönk i klass (läste inte dom sista).
  Har du hört talas om recensioner? -Finns även på nätet. För mer personliga råd fråga t.ex. en biblotikarie eller annan läsvan person.
  Att klanka ned på en författare så som du gör för en enskild bok tycker jag är ganska lågt och jag är rätt säker på att du har klagat på dom som mer allmänt inte varit så postiva angående dina tilltag här på bloggen.
  Självinsikt?

 10. Anastelle skrev:

  Eller – jag tycker det är en jävla skillnad på att jag skriver på min blogg vad jag tycker om en bok mot till exempel om jag hade skrivit ett brev till Marianne om vad jag tyckte om hennes bok. Det hade ju varit helt stört och helt onödigt. Hon har väl inte bett mig läsa hennes bok? Liksom jag inte ber dig läsa min blogg. Och skiter ganska mycket i att du drygar dig och frågar om jag hört talas om recensioner. Har du hört talas om att tänka själv?

 11. Eller skrev:

  *L*

 12. Anastelle skrev:

  (L)

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.