Filmtajm

Jag tyckte inte att Låt den rätte komma in var så bra. Den var väldigt bildskön och fin, och sevärd absolut. Och jag gillar den lågmälda “skräckfilmen” som idé, men Låt den rätta komma in hamnade någonstans emellan för lite obehagliga detaljer (till exempel skulle jag ha velat se mer av Elis vampyrjag, framförallt förvandlingen, det där med “fel röst” är så obehagligt det kan bli) och för övergjorda specialeffekter (katterna och Per Ragnars syraskadade ansikte). Att man fick se Elis kön en kort sekund, en spräcklig tulpan, lämnade mig irriterad och förvirrad. Droppen var när Oscar kysste en blodig Eli utan att få en endaste skvätt rött runt munnen. ARG!

Jag älskar boken, men filmen lämnade mig otillfredsställd. För många frågetecken, för många lösa trådar, för många överdrivna karaktärer. Men – i hopp om att det kanske är skräckfilm som kan bli svensk films rätta kläder! Mörka skogar, rågblonda barn och den svenska synden. Klockrent.

Men igår såg jag en film som var nästintill helt perfekt: Lars and the real girl. Se den istället.

En kommentar på “Filmtajm”

  1. elin skrev:

    åh lars är en av mina favoritfilmer just nu.
    Fantastiskt fin film.

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.