Hur gör ni

…när tanken på döden dyker upp helt plötsligt? När ni inser att ni är på väg att bli gamla och att ni kommer försvinna sen (eller förr)? Jobbar ni lite mer eller?

5 kommentarer på “Hur gör ni”

 1. peter skrev:

  jag tänker på döden på kvällen. så länge jag orkar. det blir liksom roligare nästa dag då.

 2. Johanna skrev:

  Så här halvvägs till femtio försöker jag bara blunda och tänka på något annat. Kanske pussa på min pojkvän. Kärlek botar all ångest.

 3. Johanna 2 skrev:

  När jag börjar tänka på döden ringer det en varningslampa som säger: “tänk inte på döden, för då blir du lite knäpp”, så då gör jag helt enkelt inte det. För fatta detta: om man inte tror på typ gud eller reinkarnation (vilket jag inte gör), tar livet bara slut, allting som du vet och som du är bara försvinner, upplöses i intet, som cigarettrök en blåsig dag. Det värsta är dock inte just det. Det värsta är att mina VIP-personer kanske dör innan mig. 1, 2 och 3, sedan får jag aldrig mer träffa dem. Då gör det faktiskt fysiskt ont, men samma sak där: ansträng dig hårt för att tänka på något annat!

 4. Anastelle skrev:

  Ja Johanna. Det gör fysiskt ont.
  Men vi sväljer en gång till.
  Lite hårdare.
  Och så kollar vi på “Färjan”.

 5. edit skrev:

  det är ju bara skönt att få dö

  men var istället glad att du antagligen njuter så av livet att du inte vill dö
  det är en stor gåva
  var inte orolig
  döden är alltid en befrielse
  när den väl kommer

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.