Jag kommer att bli en hemskt jobbig mamma

Min kompis Sara berättade om hennes kompisar som i okända människors sällskap talar om sitt barn som blippblopp istället för att säga han eller hon. För att, givetvis, inte få folk att behandla bebisen som antingen en flicka eller som en pojke. Det låter ju helt sjukt men jag skulle kunna tänka mig att göra samma sak. Helt klart. Stör mig på rosa och blått och ogillar att det är det första folk frågar när de ser en bebis, som om det är grundläggande för att kunna förhålla sig till den lilla personen ifråg? Det är ju bara en bebis, ett litet kräksluktande mjukt hudpaket, ett lent litet troll. Han eller hon? Jag skulle nog kunna kalla det “det”.

Självklart blir det sen dagis med bra tänk, där det inte görs skillnad på killar och tjejer. Hoppas det finns skola i samma anda. Förstår inte varför det inte är standard att driva allt för vår framtid med det tänket, det borde vara så självklart.

Mina barn kommer bara att få leka med kritor, sand och lego. Och så givetvis, det bästa av allt: bilbanor. Vi hittade en superfin från 1993 för 50 kronor på en loppis förra helgen. Den är provkörd under veckan och får fem av fem nallar. Nu saknas bara en bebis, vi ska genast gå och göra en “det”.

En kommentar på “Jag kommer att bli en hemskt jobbig mamma”

  1. Gilla skrev:

    Ahh alska alska fina fina du. Det har behovde jag lasa en dag som denna. Kramar fran andra sidan jorden!

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.