Päronen som irriterar mig (inte mina föräldrar)

Jag trodde aldrig att frukt kunde göra mig så arg. Här är historien om päronträdet och allt jag inte får göra mot det. Men allt det gör mot mig.

Jag har en uteplats. Redan där kanske ni tycker att jag ska va tacksam och hålla käften. Visst, den är i söderläge och den är min bara min och jag brukar ligga och sola där. Eller brukade, ni kommer ihåg att det var fint väder om somrarna ibland? Soligt? Varmt? Nähä, men. Anyways. Ibland grillar jag också.

Granne med min uteplats är en innergård tillhörandes Svenska Bostäder. På den innergården står ett fint gammalt päronträd. Det blommar i början av sommaren och sprider vita blomsterblad runtom kvarteret. Det är dessutom en ypperlig antikälla till insyn, och på det hela taget ett mycket älskvärt träd.

Tills augusti. Ni vet säkert hur det funkar, pollen möter humla och blommor pollineras och så blir det päronbebisar. Päronbebisarna växer så det knakar, blir till omogna tonnisar, mogna damer och sedan skruttiga panchisar. Och det är här de börjar bli till besvär. För vad händer när 10 000 ruttna päron inte orkar greppa grenen längre? Ja, de faller enligt tyngdlagen ner. I detta fall på min uteplats. På mina möbler. På mina mattor. På min grill, på mina blommor och på mina hundar. På mitt huvud, på Framtidens huvud och på min mammas söta lilla skalle.

Jag har ringt Svenska Bostäder, både en och tio gånger. Bett dem beskära trädet. Vill de? Nej, deras boende gillar trädet. Måste de? Nej, så länge de inte personligen kastar päron på mig gör de inget olagligt. Får jag såga ner trädet? Nej, då kommer de att kontakta polisen. Får jag “lämna tillbaka” de ruttna päronen till mina grannar, dvs lägga dem i deras port? Antagligen inte, men det gör jag i alla fall.

Tills vidare: en mycket arg Anastelle. En enad grann- och poliskår. 10 000 ruttna päron. Det här har potential att bli en lång och utdragen följetång. På återseende.

3 kommentarer på “Päronen som irriterar mig (inte mina föräldrar)”

  1. E skrev:

    Hahahaha. Jag har läst din blogg ett tag, av ngn anledning jag inte riktigt vet. Det här var det roligaste inlägget. Jag vet inte om det beror på att jag är berusad av diverse legala och illegala substanser. Men ändå. Puss och kram! Puss och kram.

  2. Mamastelle skrev:

    Följe-tång?

  3. ydha skrev:

    åh! hata päron! det är inte ens gott att äta!

Skriv en kommentar, hörru!

You must be logged in to post a comment.